Paars witte bloem met blaadjes op de achtergrond

Wat doe je als je niet blij bent met je leven NU?

Ben jij op dit moment niet blij met hoe jouw leven er NU uitziet? 

 

Stap 1.

Geef het eerlijk toe aan jezelf. Je mag niet blij zijn over iets. Je mag helemaal in dat gevoel gaan zitten. Je mag het toelaten. Je mag voelen. Je mag verdriet ervaren. Je bent een prachtig mens met gevoelens Wat ik laatst deed toen ik echt even helemaal erdoorheen zat. ’s Avonds laat ben ik uit bed gegaan en heb ik zitten janken in de stoel al knuffelend met onze hond. En na een uur me eraan toegeven was ik het soort van “kwijt” en kon ik rustig gaan slapen. Niet nadenken over wàt er aan de hand is en alles al gaan analyseren en beredeneren, maar éérst je gevoel er laten zijn. 

Stap 2.

Probeer na te gaan waar om je niet blij bent met hoe het nu is. Waarom voel je je zoals je je voelt? Wat is er precies mis? En als jij de ruimte hebt gegeven aan je gevoelens (zie stap 1), dan ga je er ook beter achter komen waaròm je je zo voelt. Na het doorvoelen komt dus pas het nadenken. Wat zit er achter jouw gevoelens? Waar komt het nou ècht vandaan? Wat is de diepere oorzaak? 

Stap 3.

Kun je er iets aan veranderen? Zo ja. Ga je daarvoor inzetten. Visualiseer hoe je het zou willen. Ga na hoe je daar kan komen. Zet je ervoor in. Geef niet op. Zoek gelijkgestemden met deze ideeën en plannen. Omdat je van elkaar kan leren! Verbind je met mensen die jou energie geven op jouw weg. Zodat jij je gesteund voelt op jouw pad. 

Als je er niets aan kan veranderen… omdat het probleem buiten je ligt. Dan kun je er dus niets aan veranderen. Alleen de houding van jou naar het probleem toe. 

Bijvoorbeeld de situatie nu in de wereld. Ik heb daar persoonlijk best wel eens last van. Ik zou de hele situatie wel willen kunnen veranderen in mijn eentje. Maar in mijn eentje lukt dat niet. Gelukkig heb ik al veel gelijkgestemden om mij heen verzameld, die mijn visie snappen en hierdoor voel ik me gesteund. Daarnaast richten wij ons leven helemaal op onze eigen droom. We zijn niet meer alleen maar bezig met de situatie om ons heen, maar we zijn bezig met onze eigen passie volgen, onze droom neerzetten en voor ons plan gaan. Daar putten wij zo veel kracht uit, dat we de situatie om ons heen beter aan kunnen. Het heeft minder vat op ons. We voelen ons vrijer. Vrijheid: het gevoel dat JIJ kiest in jouw leven wat JIJ ècht wilt doen. 

 

Dus ben jij op dit moment niet blij met hoe jouw leven eruitziet?

 

  1. Doorvoel het. Laat het er zijn.
  2. Probeer erachter te komen waar het gevoel vandaan komt.
  3. Kun je er iets aan veranderen? Ga ervoor.
  4. Kun je er er niets aan veranderen, ligt het probleem buiten jou? Laat het er zijn en richt je niet op het probleem buiten jou, maar richt je op BINNEN in jou. Zorg goed voor jouzelf, zorg goed voor jouw lijf & jouw geest, sta sterk. Dan kun je de stormen om jou heen ook doorstaan. 

admin

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts From The Blog

Achter de wolken schijnt de zon

Ik kende deze uitdrukking al jarenlang, maar ik voelde ‘m niet ècht.
Snap je wat ik bedoel? Als ik in een dip zat, in een dal, dan was het ook een diep dal. En dan had ik het idee dat die zon zeg maar nooit meer zou gaan schijnen…. Er waren op dat moment alleen maar wolken, in mijn leven. Dan voelde ik me zo ongelukkig en voor mijn gevoel zou het ‘nooit meer beter worden’. Ik zag die zon niet, ik voelde die zon niet, en ik wist ook niet zeker of die weer zou komen.

Lees meer

Lieve JIJ,

Lieve JIJ, JIJ bent MOOI. Gewoon jou zijn. Jouw prachtige jij. Ja JIJ!   Een stukje van mijn verhaal. Ik was altijd zo ontzettend onzeker. Al leek dat misschien niet zo, want ik had kort haar en van die heel gekleurde harembroeken aan op school  Wat mij heeft doen groeien? Keuzes maken die passen bij MIJ. Ik ging werken op (biologische) boerderijen en ik leerde over mezelf: dit vind ik wel ècht leuk! Hier word ik blij van.

Lees meer

Onze kinderen proberen we mee te geven dat ze goed zijn zoals ze ZIJN.

Onze kinderen proberen we mee te geven dat ze goed zijn zoals ze ZIJN. Maar doen wij dit wel bij onszelf? Volgen wij onze eigen passies? Mogen wij fouten maken om van te leren? Want als wij dit doen… dan zien onze kinderen dit bij ons. In hoeverre proberen we onze kinderen dingen mee te geven, die we zelf niet voorleven?

Lees meer