Achter de wolken schijnt de zon

Achter de wolken schijnt de zon

——> ” Achter de wolken schijnt de zon ⛅️☀️” <——-
Ik kende deze uitdrukking al jarenlang, maar ik voelde ‘m niet ècht.
Snap je wat ik bedoel? 😂
Als ik in een dip zat, in een dal, dan was het ook een diep dal. En dan had ik het idee dat die zon zeg maar nooit meer zou gaan schijnen….
☁️☁️☁️☁️☁️
Dan waren er op dat moment alleen maar wolken, in mijn leven. Dan voelde ik me zo ongelukkig en voor mijn gevoel zou het ‘nooit meer beter worden’. Ik zag die zon niet, ik voelde die zon niet, en ik wist ook niet zeker of die weer zou komen.
Ik wist niet zeker dat na wolken die zon zou komen.
Ik durfde daar niet vanuit te gaan. Ik voelde dat vertrouwen van binnen nog niet. Ik durfde daar niet op te hopen, op te bouwen.
Èn ik geloofde nog niet genoeg in mijn eigen Kracht, mijn eigen sterke ik, die weer omhoog zou klimmen uit dat dal. En dat ik ondanks alles weer zou gaan staan, zou stralen ☀️
Maar nu weet ik dat ALTIJD de zon weer komt. Ik voel het ècht zo.
Dat vertrouwen.
Er is gewoon een ontzettend groot verschil, blijkbaar, tussen iets denken of proberen te denken….
en iets ècht vanbinnen voelen. Dat het in je systeem gaat zitten, zeg maar.
Nu ik sterker sta, ik blijer ben met mezelf, daardoor zijn mijn dallen minder diep. En tijdens elk dal besef ik me, nog ergens in mijn achterhoofd: die zon komt hierna óók weer 😉
Ik wéét dat die zon weer komt. Ik weet dat het dal maar tijdelijk is. Ik voel dat ik er weer uit zal klimmen en dat ik dan weer:
– iets geleerd heb
– wijzer ben geworden
– sterker ben geworden
– meer weet over mezelf
– nog beter bij mezelf kan blijven
– nog meer leer over hoe ik ‘werk’ en wat mijn grenzen zijn
– leer wat ik wil in dit leven, en wat (absoluut) niet (meer).
En ik wens jou dit ook toe.
Dit vertrouwen, dit gevoel, dit diepe weten.
Liefs Melanie
🙏💛

admin

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts From The Blog

Lieve JIJ,

Lieve JIJ, JIJ bent MOOI. Gewoon jou zijn. Jouw prachtige jij. Ja JIJ!   Een stukje van mijn verhaal. Ik was altijd zo ontzettend onzeker. Al leek dat misschien niet zo, want ik had kort haar en van die heel gekleurde harembroeken aan op school  Wat mij heeft doen groeien? Keuzes maken die passen bij MIJ. Ik ging werken op (biologische) boerderijen en ik leerde over mezelf: dit vind ik wel ècht leuk! Hier word ik blij van.

Lees meer

Onze kinderen proberen we mee te geven dat ze goed zijn zoals ze ZIJN.

Onze kinderen proberen we mee te geven dat ze goed zijn zoals ze ZIJN. Maar doen wij dit wel bij onszelf? Volgen wij onze eigen passies? Mogen wij fouten maken om van te leren? Want als wij dit doen… dan zien onze kinderen dit bij ons. In hoeverre proberen we onze kinderen dingen mee te geven, die we zelf niet voorleven?

Lees meer

Een verhaal over ANGST en MOED

Nou bedenk ik me hè. Ik was altijd heel bang voor vuur. Toen kochten wij een houtfornuis. Gewoon omdat we het fornuis zo ontzettend mooi vonden, en het fantastisch vonden om op hout ons water te verwarmen van de vloerverwarming, radiatoren en boiler. En er ook nog op te koken. En natuurlijk het huis mee warm te houden Zo’n ontzettend mooi multifunctioneel ding. En ik voelde er zoveel liefde voor. Ik mis m’n fornuis nog elke dag

Lees meer